EKO TIM APATIN

EKO TIM APATIN
EKO TIM APATIN

Sportsko-edukativni kamp ,,Zov prirode“ se realizuje od strane Udruženja građana ,,Eko tim Apatin“ koga čine mladi ljudi koji poseduju znanje i veštine iz prve pomoći, spasilaštva na vodi, ekologije, aktivnosti u prirodi, kao i iskustva u radu sa decom i mladima. Ekipa instruktora poseduje dugogodišnje iskustvo iz ličnih logorovanja i kampovanja

Sportsko-edukativni kamp ,,Zov prirode“ je nastao s ciljem da približi decu prirodi i upozna ih sa njenim dobrima. Porastom tehnološkog razvoja današnje generacije se sve više otuđuju od prirode i teže ka urbanim sredinama.

Boravak u prirodi, kao i tradicionalne dečije igre su sve više nepravedno zapostavljene, a ta udaljenost kod dece loše utiče na njihov psihofizički razvoj i dovodi do sve veće opsednutosti virtuelnim svetom, nezdravim načinom ishrane, kao i do nezdravog načina života uopšte.

Ovaj kamp nudi tri segmenta aktivnosti i to:

Sport i rekreacija
• Edukacija
• Upoznavanje prirode i zdravog života

ŠTA MI NUDIMO?

Stvaranje kreativnosti kod dece
• Jačanje ekološke svesti
• Fizičke aktivnosti prilagođene svim uzrastima
• Razvijanje takmičarskog duha (i timskog)
• Ishrana prilagođena svakom detetu
• Stvaranje samopouzdanja i motivacije
• Bezbednost dece je garantovana
• Povoljne cene

Ukoliko ste spremni za nezaboravno leto, spremni da se igrate, družite, steknete nove prijatelje, a i da naučite neke veštine poput korišćenja kompasa, vezivanja raznih čvorova, paljenja vatre u prirodi, postavljanja šatora, pružanja prve pomoći u situacija kada nemate ništa od opreme osim onoga što se nalazi u prirodi, raznih ekoloških radionica, i još mnogo toga, onda smo mi pravi kamp za Vas. ODAZOVI SE, PRIRODA TE ZOVE!!!

Program aktivnosti na kampu je tačno definisan i sastoji se od sportskih i edukativnih aktivnosti kao što su:

Orijentacija

Orijentiring

Čvorologija

Prva pomoć

Spasilaštvo na vodi

Jutarnja gimnastika

Paljenje logorske vatre

Postavljanje šatora

Ekološke radionice

Potraga za blagom

Streličarstvo

Vožnja brodićem po Dunavu

Obilazak Specijalnog rezervata prirode ,,Gornje Podunavlje“

Takmičenja

Poznate i nepoznate igre

Treking tura

Ribolov

Aktivnosti su tako koncipirane da su deca podeljena u četiri ekipe po sedam članova, svaka ekipa ima svoje ime (VUKOVI – zemlja, ORLOVI – vazduh, FENIKSI – vatra, DELFINI – voda), zastavu i grb, deca pri dolasku izvlače koju ekipu će da dobiju, a za svaku je zadužen jedan instruktor. Deca nakon izvlačenja dobijaju majicu i maramu sa obeležjima ekipe kojoj pripadaju. Podela na ekipe podrazumeva se samo u toku igara i takmičenja dok na predavanjima i za vreme obroka smo svi zajedno. Deca kroz igre i takmičenja skupljaju bodove, tako da na kraju svake smene imamo raspored ekipa i na osnovu toga raspodelu nagrada.

064/391-98-75
Petefi Šandora 41a, Apatin
25260
28187475
109275072