UDRUŽENJE “MLADI ZA SRBIJU 2016” BEOGRAD

UDRUŽENJE “MLADI ZA SRBIJU 2016” BEOGRAD

Udruženje „MLADI ZA SRBIJU 2016“ je nevladino i neprofitno. ORGANIZACIJA JE OSNOVANA SA CILJEM DE SE MLADI LJUDI OKUPE I SVOJIM DELOVANJEM UTIČU NA POBOLJŠANJE DRUŠTVA SA SOCIOLOŠKOG, TURIZMOLOŠKOG KAO I EKOLOŠKOG ASPEKTA.

Osnovna ideja koja je dovela do osnivanja Udruženja je pre svega osnivanje radnih mesta samih članova ali svojim angažmanom do cilja.

Kroz sam rad Udruženja otvorio se niz pitanja a samim delovanjem i odgovori na mnoga, koja se tiču ne samo mladih nego i osetljivih grupa kao što su deca, deca bez roditeljskog staranja, deca sa invaliditetom kao i odrasli, deca sa posebnim potrebama, samohrani roditelji, osobe koje su doživele nasilje u porodici kao i mnoga pitanja vezana za siromaštvo građana i ublažavanje istih.

Tokom rada se pokazalo da javnim istupanjem i ukazivanjem na problem javnosti, je najbolji način da se građanima i društvenim subjektima kao i pravnim licima ukaže na mogućnost rešavanja problema. Kako smo mlada organizacija uglavnom smo doprinosili društvu partnerskim radom sa drugim organizacijama. Naši najčešći a i najbolji saradnici su studenti volonteri strukovnih studija koji kroz ove aktivnosti stiču praksu u oblastima studiranja a i upućuju se i u realno društvo kroz razne aktivnosti.

Manifestacije koje smo ne samo podržali već i u njima aktivno učestvovali dali svoj dorinos kako aktivnošću tako i animacijom društveno odgovornih privrednih subjekata u smislu donacija i sponzorstava, lokalih samouprava a i šire za podršku i neposredno učestvovanje su:

– PODRŽI ME JER I JA ŽELIM BITI SREĆAN – letnja manifestacija koja je bila namenjena deci bez roditeljskog staranja

– INKLUZIVNA DEČIJA BICIKLIJADA ZELENI KRUG Tako smo se orjentisali na organizovanje javnih manifestacija sa ciljem ukazivanja na sam problem kao i mogćnost da se problemi prevaziđu. Ideja snimanja reportaža same biciklijade i dečijih igara bez granica je rođena baš u cilju da se na problem INKLUZIJE i na rešenje tog problema ukaže što većem broju ljudi.

Trenutno se radi na četri projekta:

– INKLUZIJA ZADOVOLJSTVA – dečije inkluzivne igre bez granica Već su organizovane zimske a u toku je organizacija letnjih

– HUMANOST I TRADICIJA – osnivanje socijalnog preduzeča za samohrane majke, izrada i plasman narodnih nošnji

– SAJBERPUTOKAZI Srbije – prikaz celokupne turističke ponude Srbije na jednom mestu i to štampanom edicijom, android aplikacijom i sajtom.

– ISLAND JE USPEO – suzbijanje droge, duvana i alkohola kod tinejdžera po ugledu na model Islanda koji je u tome uspeo.

SPISAK DONATORA, PRIJATELJA „UDRUŽENJA MLADI ZA SRBIJU 2016“

1. Prirodnjački muzej

2. GO Zvezdara. Palilula i Voždovac

3. SC OLIMP

4. Zlatiborac

5. Srbija šume

6. Planet Bike

7. Markoni

8. Capriolo

9. Narodna banka Srbije

10. Telekom Srbije

11. Centar za unapređenje društva

12. Esenca

13. Srednja Brodarska škola

061/ 228 41 40
Miloša Pocerca 10, Beograd
11000
28199074
109437046