DOM KULTURE „IZVOR“ VALJEVO
Duži opis firme

Dom kulture ,,Izvor“ Valjevo osnovan je 2003 godine.
U prostorijama mesne zajednice Gorić u Valjevu, grupa entuzijasta-volontera je oživela ideju o instituciji kulture koja će uspeti da odgovori zahtevima brojne populacije mladih koji žele svoj društveni angažman. Nekada je na ovom prostoru delovao KUD „Stevan Filipović“, pa su temelji za razvoj nove institucije već postojali.
Od 2003. do 2011. godine nosi naziv KUD „Izvor“ a te 2011. godine menja svoj naziv i postaje Dom kulture „Izvor“, a sve zbog činjenice da smo prerasli nivo rada folklorne sekcije. Naravno, folklorna sekcija je osnova našeg rada i broji oko 150 aktivnih članova podeljenih u tri starosne grupe. Uspesi su prevazišli sva očekivanja i postali smo najbolje ocenjeni ansambl u Valjevu i Kolubarskom okrugu po oceni stučnih saradnika Saveza Amatera Srbije i svih stručnih žirija.

Pored folklorne sekcije, tu je i veliki narodni orkestar, etno radionica za izradu delova nošnje, pevačka grupa, dečiji hor, glumačka sekcija i kreativni tim koji deluje u Klubu za mlade u okviru našeg udruženja.

Omladinskim aktivizmom i težnjom mladih ljudi za formiranjem kulturne institucije smo i osnovali Dom kulture Izvor, a dalji razvoj značajnim delom zasnivali na realizaciji raznolikih projekata iz oblasti omladinskog aktivizma. Projekti poput „Pehar za zdravo detinjstvo“, „AKEC“ i drugi su stvorili neophodnu stručno tehničku bazu za dalji razvoj udruženja.

Prve akcije kreativnog tima bile su skromnije i vezane za osmišljavanje tematskih žurki za decu u okviru naših sekcija, potom osmišljavanju raznih projekata, izradi video minijatura, jedinstvenog logoa, takmičenja u pesništvu, ekologiji, stonom tenisu, pikadu, maskenbala pa do više nego ambicioznih projekta „Valjevska podvala“ i ,,Plesno leto na Gradskom trgu“ koji pomeraju granice u oblasti kulture našeg Grada.

Mladi uključeni u aktivnosti Kluba za mlade su postali pravi vizionari u radu, tako da uvek imamo plan rada i razvoja u narednih 5 godina.

Svaki mlad i kreativan čovek sa potrebom za društvenim angažmanom je u svakom momentu dobrodošao u okrilje našeg udruženja.

 

Radno vreme: ponedeljkom i četvrtkom od 19-22h

 

Telefon
064/24-59-406
Adresa firme
Vladike Nikolaja 66,Valjevo
PTT broj
14000
Matični broj
17625217
PIB
103772531